Guess what

I HAVE MY NEW JERSEY DRIVER'S LICENSE. Finally!!
 
Alltså gud. Nu ska jag berätta en sak för er. Jag tror inte det är obligatoriskt för mig att ha ett new jersey körkort men alla rekomenderar det och min LCC bad mig skaffa det så snart som möjligt. (Eftersom jag varit här i 7 månader)
Så i tisdags började plugga och i fredags drog jag till första stoppet vilket var i Oakland. Stod i kö isch 20 minuter, kom fram. Fick ett papper att fylla i. När jag väl gör det så kommer en dam fram till mig och bara, vi stänger snart så du kommer inte hinna göra det idag. Jag ba jahap. Är mer än en timme kvar.. 
Så börjar gå mot utgången så kommer vakten fram till mig och bara, vad hände. Jag bara: Hon säger att jag inte har tid att fixa mitt permit idag..
Han bara: Du har tid! Det är bättre idag än att stå i kö imorgon lördag. Han bara, gå tillbaka och gör det. Så gör som han säger och går fram till desken igen. Killen där bakom råder mig till en annan Motor Vehicle i Wayne. 

Så lördag morgon drar jag till Lodi, för vet att alla min kompisar tagit körkort där. Ställer mig i en superlång kö. Går alltså nästan ett helt varv runt huset. Sen står det Driver license test, vilket jag då ska ta. Så ställer mig där. Står i köi en timme. Kommer fram och bara, du behöver ditt permit. Gå och ställ dig i andra kön. Asså FAN.
Den kön skulle alltså ta mer än 3 timmar, och de stängde klockan 1. Vilket betyder att det är en waste of time.
 
Sista försöket, så drar jag till Wayne. Står i kö i 1 timme. Kommer in, försöker fixa mitt permit. Har såklart glömt det viktigaste dokumentet. Kör snabbt till Staples och skriver ut det. Kommer tillbaka och hinner fixa det precis klockan 1. (Då de stänger) Så han inte skriva provet men hann få mitt permit. 
 
I tisdags så drog jag tillbaka till Lodi för att skriva provet. Går in och visar mitt permit. Han säger: Du kan inte skriva ditt prov. (VAD I *****)
De har gjort fel i wayne så du måste tillbaka dit. Alltså fattar ni hur sur jag blev då. Så drar dit snabbt som ögat. Får hjälp. Kan äntligen ställa mig i kö till att göra skrivprovet. Står där ett bra tag. För göra syntest och sen börja provet.
 
Frågorna var så mycket enklare än i Sverige, och svaren var så obvious. Så klarade provet!! Weyy. Sen stå i kö igen, för att få mitt körkort. Man ba great. USA's system is not the best. Kan jag ju säga.
 
Så efter många om och men så har jag äntligen mitt New Jersey körkort. Tack gode gud. Aldrig att jag vill vara med om den händelsen igen.
Allmänt, Au Pair life | | En kommentar |
Upp